Locatie

M.M.M

Contact

Esther 06-52730006

KVK 69072353

Locatie

Edestraat 15

1324 KA Almere

Reumatische aandoeningen

Oefeningen kunnen helpen om uw klachten of beperkingen te verminderen. Ook kunt u door te oefenen voorkomen dat uw klachten erger worden.

 

Juist als u reuma heeft is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt uw botten en spieren sterk en uw gewrichten soepel. Uw gewrichten raken niet méér beschadigd door beweging.

Maar niet iedereen kan evenveel en even intensief bewegen. Verschillende zaken spelen daarbij een rol, zoals de conditie van uw spieren en gewrichten en uw conditie in het algemeen. Ook is van belang welke vorm van reuma u heeft en of u andere aandoeningen heeft.

Heeft u ontstekingsreuma?
Ontstekingsreuma kent rustige en actieve periodes. Als uw aandoening actief is, heeft u veel last van ontstekingen. U kunt in zo'n periode het beste rustig aan doen. Normaal bewegen of oefenen is belangrijk om stijfheid te voorkomen, maar doe niet te veel. U kunt weer meer doen als de aandoening rustiger wordt, ook al voelen uw gewrichten dan misschien pijnlijk of stijf aan.

Heeft u artrose?
Bij artrose is het kraakbeen beschadigd. Uw botten kunnen daardoor tegen elkaar aan gaan schuren. Dat veroorzaakt pijn, stijfheid en soms ook zwelling. U kunt hierdoor moeite krijgen met bewegen. Toch kunt u het beste wél blijven bewegen. De stijfheid neemt dan af. Uw kraakbeen raakt door beweging niet méér beschadigd.

Heeft u wekedelenreuma?
Wekedelenreuma veroorzaakt pijn aan het bindweefsel, vooral rondom uw gewricht(en). Ook bij deze vorm van reuma is het goed om te blijven of te gaan bewegen. Pijn en stijfheid kunnen daardoor verminderen.

Eerste consult is 50,00 hierin bespreken we alles en doe ik een 0-meting, hiermee weet jij precies wat jij kan op gebied van coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Daarna ga jij naar de small group training met lotgenoten, en betaal je een abonnement  1x per week 25,00
                                                                                                                                              2x per week 45,00 per 4 weken

                                                                                                                                              Traject 10x personal training& lifecoaching