"Daar waar jou aandacht op gericht is stroomt jou energie heen.."

 Waarom is ademhaling zo belangrijk?

Ademen lijkt zo vanzelfsprekend. In- en uit, waarom heb je daar nu coaching in nodig? Onze ademhaling beïnvloedt echter ons sympatisch en para-sympathisch zenuwstelsel. Te snel of niet diep genoeg ademen activeert de fight or flight modus in ons lichaam. Dit betekent een constante aanmaak van cortisol, dus: slecht slapen, hartkloppingen, constant gevoel van stress, prikkelbaarheid, slecht immuunsysteem (want ons lichaam rust niet meer),

Adem bewust..
Zit stil en sluit je ogen even. Hou eens een minuut lang bij hoeveel keer je in- en uit ademt.  10 keer? 20 keer? 
In een ontspannen staat adem je als mens normaal 6 à 7 keer per minuut. 
Merk je dat je hier ver over zit, dan is de kans groot dat je chronisch hyperventileert.
Onverwerkte emoties en ademhalen.
Wist jij dat je cellen een emotioneel celgeheugen hebben? 

Als je sterke emoties voelt bij een relatief kleine gebeurtenis, kamp je waarschijnlijk met onverwerkte emoties. We lopen allemaal kleine en grote emotionele schade op in de loop van ons leven. Als we dit niet kunnen verwerken, vergeven en loslaten, bijt het zich vast in ons systeem, in ons lichaam, wat lichamelijke en sociaal-emotionele klachten kan geven als we dit niet onderkennen.

Resultaat hiervan is een langdurig en blijvend verkeerde ademhaling. Tijdens een trauma, bijvoorbeeld in onze jeugd, hebben we onze adem ingehouden en vastgezet in een hoger gebied met name het borstgebied. Het gevolg van als we dit trauma niet kunnen verwerken en loslaten, is dat ons lichaam deze alertheid onthoudt. Een relatief kleine gebeurtenis kan dus een heel heftige reactie in je lichaam oproepen en vaak zijn we ons niet eens meer bewust dat dit door een eerder trauma is veroorzaakt.

Ik nodig jou uit om je samen op zoek te gaan naar deze onverwerkte emoties.

Tijdens de sessie gebruik ik o.a. NLP,  affirmaties, en acupressuur en verschillende ademtechnieken.

Ervaar de rust en de kalmte die jij met je ademhaling kunt creëren.

  

  
Locatie

M.M.M

Contact

Esther 06-52730006

KVK 69072353

Locatie

Edestraat 15

1324 KA Almere