top of page

Dikke mensen moeten minder eten en meer bewegen, is het mantra. En het wordt zo vaak herhaald, dat sommige wondervolle mensen het niet eens meer kunnen horen. Ik zeg niet dat je moet gaan sporten. Maar ik weet wel dat sporten een manier is om in contact te komen met je lijf. Je lijf dat je laat voelen wanneer je pijn hebt, te hard hebt gewerkt, trek hebt… En wanneer je genoeg hebt gehad, bijvoorbeeld.

Voor wondervolle mannen en vrouwen die moeite hebben om tussen de spierballen en naveltruitjes op de sportschool te sporten, kan men vanaf 9 september bij KarmaFit terecht.

Mensen met overgewicht voelen zich vaak bekeken in een sportschool. Tussen al die strakke dunne mensen is het niet zo raar dat iemand met een pondje meer zich niet echt op zijn gemak voelt. Het KarmaFit-concept laat mensen met overgewicht echter wél in een prettige omgeving op een verantwoorde wijze sporten. Door de lessen aan de deelnemers aan te passen en niet de deelnemers aan de lessen, wordt gesport op een manier waar iedereen zich goed bij voelt.

Mensen met overgewicht gebruiken hun teveel aan kilo’s regelmatig als excuus om niet te hoeven bewegen. Meestal gaat dat excuus niet op en zijn er genoeg sportmogelijkheden.

Ik zal niet om de waarheid heen draaien…Als je ernstig overgewicht hebt dan zal het niet makkelijk en ook niet altijd leuk zijn om dagelijks te bewegen. Je zult waarschijnlijke fysieke en mentale obstakels moeten overwinnen, die je op ieder denkbare manier zullen uitdagen. Maar onthoud dit: deze obstakels zijn niet alleen obstakels die beweging in de weg staan. Het zijn dezelfde uitdagingen die tussen jou en het leven in staan waar je naar streeft. Een gezond leven waarbij je lekker in je vel zit en vrij kunt bewegen. Zo overwin je de eerste 2 obstakels wanneer je wilt beginnen met bewegen bij overgewicht.

Traject = Personal training & lifecoaching

bottom of page