Locatie

M.M.M

Contact

Esther 06-52730006

KVK 69072353

Locatie

Edestraat 15

1324 KA Almere

Senioren

Dat de conditie van senioren, zowel qua uithouding, kracht als lenigheid, niet altijd even goed is, verbaast weinig mensen. Een zeer spijtige zaak want door dit gebrek aan fysieke conditie verhoogt men de kans op verschillende ziekten en aandoeningen zoals hartinfarcten, suikerziekte, overgewicht, rugklachten, … Mensen met een slechte conditie zijn ook minder goed te been en dat kan dan weer de oorzaak zijn van valpartijen met een grote kans op ernstige breuken.
Uit een onderzoek blijkt dat de conditie effectief aftakelt met de leeftijd, maar vooral dat deze aftakeling het gevolg is van te weinig beweging. Door voldoende beweging kan men de conditie op een behoorlijk hoog peil houden, m.a.w. mensen ouder dan 50 die voldoende bewegen en lichamelijk actief zijn, kunnen een betere conditie hebben dan mensen die enkele tientallen jaren jonger zijn, maar die nauwelijks fysiek actief zijn.

Bovendien heeft het beoefenen van sport door senioren nog een aantal voordelen:

  • langere zelfstandigheid en onafhankelijkheid: door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, zal men taken langer zelfstandig kunnen doen en is men dus langer onafhankelijk van anderen;

  • levensstijl en levenskwaliteit: een regelmatige uithoudingstraining zorgt ervoor dat de eetlust gestimuleerd wordt en dat voldoende mineralen, eiwitten en vitamines opgenomen worden. Men zal ook minder snel naar een sigaret grijpen, waardoor de longcapaciteit (opnieuw) toeneemt en ook het risico op aandoeningen van de luchtwegen (met kans op infecties) vermindert.

  • beter humeur en sociale contacten: door de beoefening van sport, vooral dan in groep, kunnen nieuwe vrienden gemaakt worden. Ook het geheugen kan door regelmatige lichaamsbeweging gestimuleerd worden.

  • Minder kans op medische aandoeningen: lichaamsbeweging is een van de beste middelen ter preventie van allerlei ziekten. Bij overgewicht en/of suikerziekte is een progressief trainingsprogramma een belangrijk hulpmiddel om de aandoening te bestrijden. Ook bij andere aandoeningen, bv. hoge bloeddruk, botontkalking, hartziekten, … heeft regelmatige lichaamsbeweging een belangrijk en gunstig effect.