Locatie

M.M.M

Contact

Esther 06-52730006

KVK 69072353

Locatie

Edestraat 15

1324 KA Almere

Speciale trajecten/consults voor speciale mensen

Iedereen heeft wel eens gezondheidsklachten. Gelukkig gaan deze meestal snel weer over. Maar sommige klachten zijn hardnekkig. Het lichaam kan een bepaalde belasting dan gewoon niet meer aan. Medische Fitness richt zich op het verhelpen van specifieke klachten en het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening. Hiervoor heeft KarmaFit speciale groepslessen om samen met lotgenoten in beweging te zijn.

Vrouw specifieke zorg:
overgang/pms/pmdd/osteoporose
 personal training

 

In de studio ben je van harte welkom met al je vragen, onzekerheden en klachten rondom vrouwspecifieke zorg. Vaak niet erkend of herkend. (ook niet door huisartsen) kent nog een groot taboe en is vaak beladen met emoties (onbegrip, eenzaamheid, onbegrepen voelen). In een aantal consulenten (traject) kijk ik samen met je naar alle vragen en psychische en lichamelijke klachten en stellen we samen een persoonlijk advies voor je op met eventueel bewegen voor een betere houding, stressrelief en het voorkomen van osteoporose. Blijf er niet alleen mee rondlopen want met een luisterend oor en deskundig advies kan ik jou helpen deze fase energiek en zelfbewust door te komen met passie voor datgene wat jij belangrijk vindt.

Traject RA Fibromyalgie/Artrose/Reuma
Personal training 

Wat als rust roest en bewegen pijn doet?

Bewegen en reuma lijken op het eerste oog geen beste vrienden. Logisch ook wel, als je lichaam pijnlijk en stijf aanvoelt ga je dat gevoel natuurlijk graag uit de weg. Maar bewegen is juist heel belangrijk bij reumatische aandoeningen.

 

De voordelen van bewegen zijn bekend:

 • Het verbetert de conditie

 • Versterkt de spieren

 • Versterkt en houdt gewrichten soepel

 • Een goede conditie leidt tot minder vermoeidheid en bewegen geeft meer zelfvertrouwen, waardoor angst voor inspanning verdwijnt.

Diabetici
Personal training 

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat het juist goed is om te sporten met diabetes. Regelmatig bewegen is goed voor je gewicht en helpt tegen stress. Stress heeft een negatief effect op de bloedsuikerspiegel. Sporten zorgt ervoor dat je fitter bent. 

Een aantal positieve effecten van sporten op de gezondheid van mensen met diabetes:

 1. Sporten verlaagt de bloedsuikerspiegel
  Als je lichaam niet goed meer reageert op de insuline die wordt aangemaakt door je alvleesklier of als er geen insuline wordt geproduceerd, kan dit leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel. Het is belangrijk dat de waarde van de bloedsuikerspiegel ligt tussen de 4 en 8 mmol/l. Door het sporten wordt de te hoge bloedsuikerspiegel verlaagd, wat lichamelijke gevolgen als flauwvallen en zelfs in coma raken kan voorkomen

 2. Sport zorgt voor een betere stimulatie van de bloedsomloop
  Door sporten wordt de bloedsomloop gestimuleerd, hierdoor wordt de kans op het krijgen van hartziekten verlaagd. Het stimuleren van de bloesomloop zorgt ervoor dat je beter op gewicht blijft. Vooral voor mensen met diabetes type 2 is het van belang dat ze op een gezond gewicht komen en blijven.

 3. Het zorgt voor een betere werking van de insuline
  Je lichaam wordt gevoeliger voor insuline, dit zorgt ervoor dat het aanwezige insuline beter werkt tijdens en na het sporten. Het voordeel hiervan is dat je minder behoefte hebt aan insuline en minder medicijnen (die bloedglucose verlagen) hoeft te gebruiken.

 

Traject Obesitas of onder/overgewicht/afvallen
Personal training
Het doel van dit programma is dat mensen met obesitas na het volgen van het beweegprogramma, een actieve leefstijl hebben die voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en dat zij deze leefstijl ook zelfstandig kunnen handhaven.

 

Wat bereik je er nog meer mee

 • Betere zelfredzaamheid in het dagelijks leven en werk

 • Meer ziekte-inzicht en zelfvertrouwen

 • Weer plezier in bewegen krijgen

 • Algehele uithoudingsvermogen verbeteren

 • Verlagen risico op andere aandoeningen

 

Wanneer is dit programma geschikt voor jou

 • Als je bereid bent een actieve leefstijl aan te leren

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

 • Een trainingsprogramma op maat

 • Begeleiding door een specifiek opgeleide beweegcoach

 • Regelmatige evaluatie, gericht op het ziektebeeld